Bedrijfsgeschiedenis leidt tot schat aan ervaring

Historie van Brand Energy & Infrastructure Services in België:

2017
Op 22 juni 2017 hebben Brand Energy & Infrastructure Services en Safway Group hun eerder aangekondigde fusie afgerond. Door de samenvoeging wordt een wereldwijd toonaangevende aanbieder gevormd voor wereldwijde industriële, commerciële en infrastructurele diensten. De belangrijkste go-to merknaam in de Verenigde Staten wordt BrandSafway, samen met andere gevestigde en bekende bedrijfsmerken. Op de internationale markten zullen bestaande merknamen zoals Aluma Systems, Brand Energy & Infrastructure Services, Hünnebeck en SGB blijven bestaan.

2014
Op 5 september wordt de organisatienaam gewijzigd in Brand Energy & Infrastructure Services. 

2013
In november 2013 is Harsco Infrastructure onderdeel geworden van Brand Energy & Infrastructure Services. Door de integratie in de BRAND organisatie is een internationaal sterke dienstverlener ontstaan voor industrie en bouw met een jaaromzet van circa 3 miljard dollar. Door de overname van Harsco Infrastructure is de geografische spreiding verbeterd: met 370 vestigingen in 6 continenten worden meer dan 15.000 klanten bediend.

Harsco Corporation heeft op 16 september 2013 het voornemen aangekondigd om de divisie Harsco Infrastructure te verkopen aan de investeringsmaatschappij Clayton, Dubilier & Rice (CD&R). Tevens heeft CD&R het voornemen aangekondigd het bedrijf Brand Energy & Infrastructure Services over te nemen. Bij samenvoeging van de twee bedrijven ontstaat  een internationaal sterke dienstverlener voor industrie en bouw.

2010
Alle in het verleden door Harsco overgenomen ondernemingen (SGB, Patent, Hünnebeck, ESCO) op het gebied van bekistingen, steigers en hoogwerkers opereren nu onder de naam Harsco Infrastructure. Zo is een van de grootste aanbieders van bekistingen, steigers, hoogwerkers en industriële dienstverlening wereldwijd ontstaan.

2009
Harsco koopt ESCO Interamerica, een van de grootste aanbieders van ingenieursdiensten voor de aanleg van infrastructuur in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Deze aankoop versterkt de positie van Harsco Infrastructure in de Zuid-Amerikaanse markt aanzienlijk.

Ook neemt SGB de Bell Scaffolding Group over. Deze onderneming telt zeven vestigingen in Australië, waardoor Harsco ook zijn aanwezigheid in deze regio vergroot.

Ook Nicol UK sluit zich aan bij SGB. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de opbouw en afbraak van steigers en isolatie- en oppervlaktebewerkingsdiensten voor de petrochemische industrie en de energiesector. De onderneming biedt deze diensten zowel voor nieuwbouw- als onderhoudsprojecten. Deze aankoop versterkt het vermogen van Harsco om in Groot-Brittannië modulaire industriële diensten te leveren.

Harsco tekent een historische joint venture met Zhejiang Construction Materials Corporation, een van de grootste dienstverleners in de bouw in China. Zhejiang is een staatsbedrijf.

2008
SGB acquireert Sovereign Access Services. Deze onderneming, met vestigingen in Birmingham en Newcastle, heeft aanzienlijke ervaring met hangbruginstallaties en hoogwerkers.

In datzelfde jaar neemt Harsco ook Buckley Scaffolding Ltd., gevestigd in Dublin, over. Deze 50 jaar oude onderneming is een van de belangrijkste aanbieders van steigerdiensten in Noord-Ierland.

De internationale expansie gaat snel verder: er worden ook vennootschappen opgericht in Peru, Roemenië, Rusland en Zuid-Afrika.

2006
Door een overname wordt Cleton Industrial Maintenance Services onderdeel van SGB. Deze onderneming is gespecialiseerd in het leveren van steigerdiensten en daarmee samenhangende isolatiewerkzaamheden voor onderhoud bij enkele van de grootste raffinaderijen en petrochemische bedrijven in de Benelux en Duitsland.


Contact
  • Brand Energy & Infrastructure Services NV/SA

    Mannheimweg 1 - Kaai 242 | 2030 Antwerpen | Tel. +32 (0)3 770 89 91 | be@beis.com

Selecteer a.u.b. een land

Channel Islands
Eesti
Føroyar (Færøerne)
Ísland
Latvija
Slovensko