2017-10-12 Fusie Brand Energy & Infrastructure Services en Safway Group

Op 22 juni 2017 hebben Brand Energy & Infrastructure Services en Safway Group hun eerder aangekondigde fusie afgerond. Door de samenvoeging wordt een wereldwijd toonaangevende aanbieder gevormd voor wereldwijde industriële, commerciële en infrastructurele diensten. 

Brand Industrial Services, Inc. (“BRAND”) is de nieuwe naam voor het samengevoegde bedrijf dat ontstaan is door de fusie van Brand Energy & Infrastructure Services en Safway Group. De nieuwe organisatie heeft een omzet van circa 5 miljard USD en heeft 32.000 werknemers in dienst in meer dan 350 locaties in 30 landen.

“Deze combinatie vormt een geïntegreerde, wereldwijde organisatie voor gespecialiseerde diensten, met brede mogelijkheden en armslag, gericht op het leveren van nog meer toegevoegde waarde voor onze klanten.” aldus Bill Hayes, voormalig President en Chief Executive Officer (“CEO”) van Safway en nu President en CEO van BRAND en lid van de raad van bestuur. De belangrijkste go-to merknaam in de Verenigde Staten wordt BrandSafway, samen met andere gevestigde en bekende bedrijfsmerken. Op de internationale markten zullen bestaande merknamen zoals Aluma Systems, Brand Energy & Infrastructure Services, Hünnebeck, en SGB blijven bestaan. Na de fusie zullen alle bedrijfseenheden die onderdeel uitmaakten van BRAND of Safway in gebruik blijven om een naadloze overgang voor klanten te garanderen.

“Met onze toegenomen mogelijkheden streven wij ernaar onze klanten de best mogelijke diensten en oplossingen te bieden, die ook nog eens veiliger, productiever en meer kosteneffectief zijn,” legde Hayes uit. “Ons doel is om globaal te denken en tegelijkertijd lokaal te acteren. Zodat we grote uitdagende projecten optimaal kunnen uitvoeren met onze wereldwijde expertise en middelen, en tevens door onze lokale aanwezigheid snel kunnen reageren op vragen uit de markt.”

About Safway Group
Opgericht in 1936 is Safway uitgegroeid tot marktleider in USA en Canada op het gebied van multidisciplinaire dienstverlening voor de industrie en bouw. Deze diensten worden aangeboden via meer dan 115 locaties in Noord Amerika en via een internationaal dealernetwerk. Tot Safway Group behoren de Noord Amerikaanse organisaties All-American Scaffold, CL Coatings, Dalco, New England Scaffolding, Redi Solutions, SafwayAtlantic, Safway Services, Safway Services Canada, S&E Bridge & Scaffold en Swing Staging.

Innovatieve oplossingen
Door de samenvoeging met Safway kunnen wereldwijd nieuwe innovatieve oplossingen worden aangeboden. Tot de organisatie behoren sterke merken en producten zoals de Wind Access toepassingen van Spider® en Power Climber Wind®. Ook het innovatieve QuikDeck® modulair werkplatform is door Safway ontwikkeldContact
  • Brand Energy & Infrastructure Services NV/SA

    Mannheimweg 1 - Kaai 242 | 2030 Antwerpen | Tel. +32 (0)3 770 89 91 | be@beis.com

Selecteer a.u.b. een land

Channel Islands
Eesti
Føroyar (Færøerne)
Ísland
Latvija
Slovensko