2013-11-26 Samenvoeging Brand Energy & Infrastructure Services en Harsco Infrastructure in nieuwe onderneming van 3 miljard dollar

Brand Energy & Infrastructure Services (“Brand”), Clayton, Dubilier & Rice (“CD&R”) en Harsco Corporation (NYSE:HSC) (“Harsco”) hebben vandaag de voltooiing afgekondigd van de transacties die resulteren in de samenvoeging van de divisie Harsco Infrastructure met Brand. CD&R-fondsen houden een meerderheidspositie in de nieuwe onderneming, die zal opereren onder de naam Brand Energy & Infrastructure Services en ongeveer 3 miljard dollar aan pro forma omzet zal genereren.

Met deze transactie worden twee toonaangevende bedrijven met gespecialiseerde diensten voor de wereldwijde energie-, industriële en infrastructurele markt samengevoegd tot een marktleider met lange termijn klantrelaties en met goed aangeschreven merken. Brand biedt multidisciplinaire diensten met toegevoegde waarde voor onderhouds-, nieuwbouw- en uitbreidingsprojecten. 

“De combinatie van Brand en Harsco Infrastructure vormt een leidende mondiale aanbieder van zowel gespecialiseerde industriële diensten als van ondersteuningen en bekistingen. Door de geografische spreiding, de breedte van de aangeboden diensten en de aanwezige technische expertise zijn wij in staat om wereldwijd toonaangevende diensten en oplossingen aan klanten te bieden in de groeiende energiesector en infrastructurele markt”, aldus Paul Wood, die zijn rol als voorzitter en Chief Executive Officer blijft vervullen in het gecombineerde bedrijf.

Ongeveer 80% van de pro forma jaaromzet wordt gerealiseerd door industriële dienstverlening, waarvan het merendeel wordt gegenereerd door bestaande onderhoudscontracten.

De Raad van Bestuur zal bestaan uit vertegenwoordigers van CD&R, Brand en Harsco Corporation onder leiding van CD&R-partner John Krenicki, jr., voormalig vice-voorzitter van General Electric en President en CEO van GE Energy. Het hoofdkantoor van Brand blijft in Kennesaw, Georgia.

Over Brand Energy en Infrastructure Services
Brand Energy and Infrastructure Services is een vooraanstaande leverancier van gespecialiseerde diensten aan de wereldwijde energie-, industriële en infrastructurele markt. Het gamma van aangeboden diensten omvat werkplekken op hoogte, preventief corrosie onderhoud, coaten, isoleren, brandwerend isoleren, fireproofing, mechanical services, ondersteuningen en bekistingen en andere aanvullende specialistische diensten. Brand levert de diensten via een netwerk van meer dan 370 vestigingen in zes continenten, met een sterke positie in de energiesector. Bezoek voor meer informatie www.beis.com

Over Clayton, Dubilier & Rice
Clayton, Dubilier & Rice is een particuliere beleggingsonderneming, opgericht in 1978. Sinds haar oprichting heeft CD&R geïnvesteerd in 57 bedrijven met een totale transactiewaarde van ongeveer 90 miljard dollar. Voorbeelden van industriële investeringen van CD&R in de afgelopen jaren: Wilsonart, de voormalige divisie Decorative Surfaces van ITW, Hussmann International, voorheen een divisie van Ingersoll Rand en Atkore International, voorheen een bedrijf van Tyco International’s Electrical and Metal Products. Bezoek voor meer informatie www.cdr-inc.com.

Over Harsco Corporation
De gediversifieerde bedrijven van Harsco Corporation bedienen industriële markten die belangrijk zijn voor de wereldwijde economische ontwikkeling, waaronder staal- en metaalproductie, bouwnijverheid, spoorwegen en energieopwekking. De gewone aandelen van Harsco maken deel uit van de S&P MidCap 400-index en de Russell 1000-index. Meer informatie is te vinden op www.harsco.comSelecteer a.u.b. een land

Channel Islands
Eesti
Føroyar (Færøerne)
Ísland
Latvija
Slovensko