2014-04-16 Succesvolle introductie stellingslot

Van maart t/m medio mei 2014 wordt door BASF op de site in Antwerpen de Time Out For Safety Days gehouden. Deze veiligheidsexpositie zijn bestemd voor de medewerkers van BASF en de contractors op de site. Zo'n 1.000 bezoekers zullen de TOFS Days bezoeken. Brand Energy & Infrastructure Services werd uitgenodigd om het nieuwe stellingslot (steigerslot) als best practice te presenteren. Volgens de organisatie zijn er vele positieve reacties geweest n.a.v. het stellingslot: "Simpel en effectief“.

Stellingslot vergroot veiligheid

Het nieuwe stellingslot van BRAND vergroot de veiligheid. Het is een effectief middel om duidelijk te maken dat de stelling nog niet gereed is. Ook kan het stellingslot als inklimbeveiliging dienen.

Het stellingslot is volledig uit robuust kunststof vervaardigd en weegt slechts 2,2 kg. Het is, naast de scafftag, een additionele veiligheidsvoorziening die verhindert dat derden de stelling betreden. Het stellingslot kan ongevallen voorkomen, bijvoorbeeld wanneer de stelling nog in aanbouw is.

Het stellingslot is eenvoudig door één persoon aan te brengen. Het wordt over vier sporten van een ladder geplaatst en, afhankelijk van de locatie, afgesloten met een hangslot of tie-wrap. Door de vorm, tekst, kleur en symbolen is het in één oogopslag duidelijk dat de stelling niet mag worden betreden. Het stellingslot kan ook toegepast worden om een stelling, bijvoorbeeld na de werkzaamheden, “op slot” te doen om ongewenst betreden tegen te gaan.

Door het toepassen van een hoogwaardige kunststof is een helrood product gecreëerd dat eenvoudig te (de)monteren, robuust en veilig in gebruik is. De omgezette bovenzijde zorgt ervoor dat de stellingsloten in elkaar passen waardoor het stapelen eenvoudig gaat.

Klik op de afbeelding om de beeldbank te openen. U kunt alle foto's in hoge resolutie downloaden.Selecteer a.u.b. een land

Channel Islands
Eesti
Føroyar (Færøerne)
Ísland
Latvija
Slovensko