Home Wat wij doen

CUPLOK® Systeem steiger

CUPLOK® Systeem steiger

CUPLOK® Systeem steiger

Omdat een goed begin het halve werk is, worden kleine en grote werken sinds jaar en dag in de CUPLOK® stellingen gezet. Dit modulaire stellingsysteem én ondersteuningssysteem is ontwikkeld door Brand.

Kenmerken en voordelen

De afgelopen decennia heeft CUPLOK diverse ontwikkelingen doorgemaakt. En voorlopig staat CUPLOK niet stil. Door nieuwe onderdelen toe te voegen en lichtere materialen te gebruiken, creëert BRAND steeds weer nieuwe toepassingen met CUPLOK. Zo wordt het vaak toegepast als renovatiesteiger, gevelsteiger, metselsteiger, ondersteuning of trappentoren. Maar ook andere toepassingen bijvoorbeeld voor de scheepsbouw zijn mogelijk.

CUPLOK 270 komt tegemoet aan de gangbare afstand tussen de verdiepingen (2,70 m.) Er wordt gebruik gemaakt van een opzetstuk van 0,40 meter in combinatie met een ondersteuningsstaander van 2,30 meter.

Uniek knooppunt

CUPLOK is herkenbaar aan haar unieke knooppunt. Dit knooppunt werd medio jaren zeventig ontwikkeld en zorgde voor een doorbraak in de steigerbouwbranche. De staanders zijn om de 50 centimeter voorzien van ‘cups’. De grote knooppuntstijfheid maakt het systeem zowel geschikt voor zware als voor lichtere steigerbelastingen en als ondersteuning.

CUPLOK® H-frame renovatiesteigers

Speciaal voor renovatie, restauratie en onderhoud kunt u CUPLOK® H-frame steigers huren of kopen. H-frame is een CUPLOK variant bedoeld voor allerlei onderhoudswerkzaamheden. Deze gevelsteigers worden voor vele bouwprojecten ingezet.

In de onderhoudsmarkt heb je vaak te maken met zaken als onderbroken gevels en onvlakke ondergrond. Het CUPLOK aluminium H-frame biedt een perfecte oplossing bij dergelijke renovatieprojecten. Deze unieke snelbouwsteiger bestaat onder andere uit een aluminium raam van 2,00 m x 0,73 m met een gewicht van 10 kg. Met een stalen basis, zeer geschikt om te plaatsen tegen deze ‘onderbroken’ gevels, en een aluminium opbouw vang je twee vliegen in één klap: de stabiliteit en flexibiliteit met Cuplok modulair, de gebruiksvriendelijkheid en snelheid met het aluminium H-frame.

Het H-frame van BRAND biedt de bouwer naast ergonomische voordelen ook een belangrijk veiligheidsvoordeel. De steigermonteur staat namelijk tijdens de montage en demontage van het raam van de bovenliggende slag altijd achter een leuning. De steiger kan in een aanzienlijk kortere tijd worden op- en afgebouwd.

Het H-frame is volledig compatibel met het bestaande CUPLOK systeem. Doordat de aluminium/multiplex platforms volledig liggen opgesloten in het raam, geven deze extra stijfheid en sterkte aan de steigerconstructie. Tevens zijn de vloerdelen tussentijds uitneembaar.

CUPLOK® Metselsteigers

Speciaal voor metselwerken kunt u CUPLOK metselsteigers huren of kopen. Deze aanvulling op CUPLOK bestaat uit een verstelbare console (uitbouw aan de steiger) met een daarbijbehorend aluminium platform van 40 cm breedte voor het CUPLOK steigersysteem. Dit platform bestaat uit een aluminium frame met daarin opgenomen een innovatieve kunststof plaat. Dankzij het lage gewicht van het platform, twaalf kilo bij een afmeting van 2,50 x 0,40 m, is het zeer gemakkelijk te hanteren. In de metselsituatie ligt het aluminium platform op de ingeschoven console. Bij werkzaamheden aan de gevel kan men de console uitschuiven en naast het aluminium platform een stalen deel leggen.

De console kan met 300 kg/m2 worden belast. Het systeem is ergonomisch verantwoord: om de 50 cm verticaal verplaatsbaar.

CUPLOK® Trappentorens

De trappentorens van CUPLOK® geven u de beste toegang tot alle bouwwerken. Slechts twee extra onderdelen zijn nodig om een trappentoren te monteren, namelijk de CUPLOK trap en de leuningpost. Door de grote stabiliteit, het gebruik van dubbele leuningen en het antislipprofiel op de traptreden heeft u altijd een veilige toegang.

De trappentoren kan zowel vrijstaand (wel verankerd) als in combinatie met een gevelsteiger worden toegepast.

CUPLOK® Scheepsbouwsteiger

Deze variant van CUPLOK ® is speciaal voor de scheepsbouw ontwikkeld. Het systeem hangt aan een gelaste beugel aan een scheepswand. De scheepsconsole bestaat uit 3 onderdelen. De console, de haak en de schuiflip. De maximale vloerbelasting van de console is 1,5kN/m².

De schuiflip creëert een verstelmogelijkheid om de console exact verticaal te hangen. Dit is nodig indien de scheepswand afbuigt. Op de console kan een steiger worden geplaatst. De maximale opbouwhoogte hiervoor is 2,00 meter. De hart op hart afstand van de consoles bedraagt maximaal 2,50 meter.

Laten we iets geweldigs doen bij uw volgende project.

Neem contact met ons op

Reason form