Home Wat wij doen

Steiger accessoires

Steiger accessoires

Steiger accessoires

Het CUPLOK™ steigersysteem kan verder worden uitgerust met kwalitatief hoogwaardige accessoires. Deze onderdelen verhogen gebruikersgemak en veiligheid. Stalen kantplanken, veiligheidshekken, raveelkortelingen, afschermhekken ladderopgang en voorloopleuningen complementeren CUPLOK en zijn veelal ook inzetbaar voor andere steigersystemen.

Kenmerken en voordelen

Kenmerken en voordelen

Steigerfolie

Traditioneel steigerfolie is een heldere, sterke en zware PE (polyethyleen)-folie. De folie heeft een hoge lichtdoorlatendheid. Door de inwendige wapening lijkt het op ‘draadglas’. Brede montagestroken met voorgeponste montagegaten zijn op de folie gelast.

Niet brandonderhoudend steigerfolie wordt toegepast bij projecten met een verhoogd brandrisico. De witte folie heeft een goede lichtdoorlating. Hij blijft branden zolang de vuurhaard aanwezig is, maar gaat uit zodra deze wordt weggenomen. De folie voldoet aan de norm DIN 4102 klasse B1.

Krimpfolie

Krimpfolie is toepasbaar op elk type steiger en wordt vaak gebruikt voor doorwerkprojecten. De steiger is dan volledig lucht- en waterdicht afgedicht. Banen krimpfolie worden aan elkaar gesmolten met een gasbrander. Door de warmte krimpt de folie en trekt zich strak tegen en om de steiger. Krimpfolie is bestand tegen harde wind met een maximum van ongeveer windkracht 7.

Steigernetten

Netbekleding, ook wel steigernet of steigergaas genoemd, is verkrijgbaar in drie verschillende soorten.

Traditionele netbekleding

Geschikt voor nieuwbouw-, renovatie- en kleine industrieprojecten. Het net is gemaakt van PE (polyethyleen). Het heeft versterkte banen met knoopsgaten voor de montage. Het net rekt goed uit en kan zo strak worden gemonteerd. Deze netbekleding houdt de wind met de helft tegen en laat minder regen door. Het net is goed bestand tegen UV-straling en heeft mede daardoor een lange levensduur.

Praktisch winddichte netbekleding

Deze soort wordt veel gebruikt voor onder meer straal- en schilderwerkzaamheden. Het is zeer geschikt voor plaatsen waar geen stof mag opwaaien. Het net heeft een fijn maaswerk, waardoor de wind met ongeveer 90 procent wordt tegengehouden. Bij verticaal gebruik is de regen-doorslag vrijwel nihil. Er moet veel aandacht aan de montage worden besteed om wapperen van het net te voorkomen.

Niet brandonderhoudend, winddichte netbekleding

Normaal gesproken is netbekleding brandbaar, maar bij niet brandonderhoudend net doven de vlammen snel. Dit net is blauw zodat het goed te onderscheiden is van gewoon net. De technische uitvoering en afmeting komen overeen met die van gewoon net.

Systeemzeil

Systeemzeil wordt met name toegepast in de industrie en bij waterbouwkundige werken die aan speciale eisen moeten voldoen. Er komen hier twee soorten zeil aan de orde.

Polyester systeemzeil is geschikt voor de meest voorkomende systeemsteigers. Het materiaal voldoet aan de normen DIN 4102 klasse B1 en M2 en is veelal niet brandonderhoudend. De zeilen zijn goed te repareren (sealen) en gaan lang mee.

Profielzeil is gemaakt van vlamdovend polyesterdoek. Profielzeil wordt gemonteerd in een speciaal aluminium profiel dat direct aan de steigerconstructie is bevestigd. Het profiel neemt alle krachten van het zeil op.

Veiligheidshek

Het BRAND veiligheidshek creëert voor uw mensen een veilige werkplek. Het systeem voldoet aan de laatste ARBO regelgeving en past bovendien in ieder steigersysteem.

Het hek is zelfsluitend, waait niet open en is links- én rechtsdraaiend. De gekleurde plaat biedt een signaalfunctie. Het systeem voldoet aan de normgeving in de petrochemie. Het gepatenteerde ontwerp is een solide constructie met een lange levensduur.

De plaat is ook geschikt voor opdruk van uw bedrijfslogo, de plaatkleur is aan te passen aan uw bedrijfskleuren.

Opzetleuning

Vergroot veiligheid

Een succesvolle innovatie is de opzetleuning, wat het risico op valgevaar tijdens de op- en afbouw van stellingen minimaliseert. De aluminium opzetleuning wordt aan de stelling gemonteerd en verplaatst zich met de monteur mee naar boven of beneden. Het is een tijdelijke leuning waarvan de monteur het speciale vergrendelingsysteem met de voet of hand bedient. Een ergonomische oplossing, die bukken overbodig maakt en voorkomt dat de leuning onbedoeld loskomt.

Raveelkorteling met borging

De door BRAND ontwikkelde en gepatenteerde raveelkorteling draagt bij tot het veilig werken op hoogte en biedt oplossingen voor twee situaties. Met deze raveelkorteling kan een opening in een stalen vloer gemaakt worden. Tevens kan de raveelkorteling worden ingezet op een ronde schakel om een ladderopgang in de steiger te maken.

Het bijzondere aan de raveelkorteling is de volledig automatische borging. Bij montage van de stalen delen op de raveelkorteling worden de stalen delen waarop de raveelkorteling rust automatisch geborgd tegen zijdelings verschuiven waardoor een veilige situatie ontstaat.

Randkapsysteem

Het aluminium randkapsysteem is een zeer gebruiksvriendelijk product. U monteert het bovenop een steiger om de mensen die op de steiger werken te beschermen tegen weer en wind. Het unieke ontwerp bestaat uit een handzaam pakketje dat op de steiger snel opengeklapt en gemonteerd kan worden. Dankzij het lichte gewicht van tien kilo plaatst u de randkap gemakkelijk op de staanders.

Afschermhek ladderopgang

Vergroot veiligheid steigers

Het gepatenteerde afschermhek ladderopgang wordt toegepast bij laddergatopeningen. Samen met het eenvoudig aan te brengen veiligheidshek wordt de vloeropening op een veilige en supersnelle wijze volledig rondom afgeschermd.

De verschuifbare koppeling op het hekje maakt dat deze toepasbaar is op alle vloeren (staal, hout en alu). Dankzij het doordachte symmetrisch ontwerp is de laddergatopening in een vloer niet plaatsgebonden. Het afschermhekje is voorzien van een schoprand en van een voorziening om stalen kantplanken te monteren

Laten we iets geweldigs doen bij uw volgende project.

Neem contact met ons op

Reason form